Instructies groepage

Voor een tijdige en juiste afhandeling van uw boeking verzoeken wij u ons een schriftelijke instructie te sturen met daarin minimaal volgende informatie:

  • Volledige klantnaam (exact als in paspoort)
  • Adres- en contactdetails ontvanger op bestemming met telefoonnummer en E-mailadres
  • Volume van zending
  • Datum dat zending klaar is/geladen kan worden
  • Gewenste plaats, datum en tijd voor laden container
  • Datum offerte waar u uw boeking op heeft gebaseerd

Ook vereist voor uitgaande douane en inklaring op bestemming is een duidelijk kopie paspoort (fotopagina) + visum. U kunt dit samen met uw instructie en inventarislijst aan ons te sturen zodra u deze beschikbaar heeft, echter uiterlijk 5 dagen voor het aangegeven vertrek.

INVENTARISLIJST

Wilt u op uw inventarislijst van ALLE items de inhoud aangeven. Dus geen PBO (Packed By Owner) of Miscallenous aangeven, maar de volledige omschrijving van de goederen. Douane wereldwijd kan de lading anders weigeren, waardoor onnodige vertraging en extra kosten ontstaan.  Ook raden wij u aan de inventarislijst  NIET handgeschreven op te maken, maar duidelijk getypt met alle items gespecificeerd en genummerd, corresponderend met merken op de items. Altijd in de Engelse taal.

VERPAKKING

Het grootste voordeel van Groepage is dat de lading niet in liftvans  of speciale, dure exportkisten geladen hoeft te zijn zoals bij LCL of deellading. Los verpakt, gemerkt en op pallets geplaatst voor binnenlands transport is voldoende. Het is voordeliger omdat het in Nederland en aan de overkant geleverd wordt op basis van ladingaanbod. Wat betekent dit? Dat het iets langer duurt, maar dit zie je terug in de lagere kosten.

Een overzeese verhuizing dient kundig en deugdelijk verpakt te zijn met alle items apart verpakt en gemerkt en genummerd, corresponderend met een genummerde inventarislijst in de Engelse taal. Is een zending of zijn items niet juist verpakt en/of gemerkt, dan kan dit schade tot gevolg hebben of problemen veroorzaken bij een eventuele douanecontrole en bij aflevering op bestemming. Wij kunnen hierin geen enkele verantwoordelijkheid nemen.

HOUTEISEN

Wereldwijd is de ISPM-15 norm doorgevoerd voor pallets, kisten en stuwhout. Al het hout dat wordt gebruikt bij een exportzending dient conform deze eisen te zijn en ook hiernaar gestempeld te zijn. Zie voor meer informatie hierover  www.smhv.nl.